Kennisbank: de wordpress tips voor een goede  website

Veel websites draaien op WordPress. Dit platform is gratis te gebruiken en kan aangepast worden naar al uw wensen. Zo heeft een prachtige website, die ook nog eens heel makkelijk te onderhouden is. Tevens zorgen de ontelbare plugins voor veel mogelijkheden op de website die makkelijk te installeren zijn. Echter, wist je dit al:

Controleer theme’s en plugins

Er is online een groot aanbod van verschillende WordPress themes en plugins. Echter, niet allen zijn met goede bedoelingen. Hoe professioneel ze er ook uit zien, sommige plugins zijn niet gecontroleerd en kunnen malware bevatten. Deze malware kan via uw website Spam versturen. Hiervoor kan uw website van de server verwijderd worden totdat deze opgeschoond is. Overigens, dit kan ook gebeuren als u uw theme, wordpress versie of plugins niet tijdig update. Hierdoor kunnen er namelijk gaten in de beveiliging van deze software komen, waarmee kwaadwillende binnen kunnen komen.

Verdere veiligheid

Zorg er verder voor dat u uw website goed beveiligd. Gebruik bijvoorbeeld geen ‘admin’ als gebruikersnaam en maak uw paswoord zo lastig mogelijk. Installeer daarnaast ook enkele plugins om uw website te beveiligen en wellicht zelfs een Firewall plugin. Dit houdt zou eventuele binnendringer buiten. Let er alleen wel op, gebruik ook weer niet te veel plugins. Deze kunnen met elkaar botsen en uw website trager maken. Vind hier dus een goede balans in!

Back ups

Zorg voor regelmatige backups van je WordPress website! Het kan dat je vroeg of laat te maken krijgt met malware, iets dat fout gaat of een hacker. Zorg dat je backups hebt van (in ieder geval) je database en het liefst ook van je wp-content map. Een kleine moeite, maar het kan je enorm veel tijd schelen! Er zijn zelfs plugins beschikbaar die de backups automatisch doorvoeren en opslaan op uw server.

Contact informatie

Onderzoek heeft bewezen dat bezoekers meer vertrouwen hebben in een website als de contactgegevens duidelijk op de website te vinden zijn. Dit geldt met name voor webshops en het verhoogt je conversiepercentage. Heb je geen webshop, dan is het toch goed om een e-mail adres en eventueel een klein stukje Over Ons te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld in een widget in de footer van je website.

Benekmarketing kan u hier in Adviseren neem voor meer informatie contact op met Jurian de Waal via telefoonnummer 085 3030233 of het contactformulier