Kennisbank: laat je website  viraal gaan

Er zijn genoeg filmpjes/persberichten de wereld over gegaan. Deze opmerkelijke zaken waren een tijdelijke trend op het internet. In andere woorden: het was viraal gegaan. Hoe krijgt u de mensen zo ver om ook uw product of website viraal te laten gaan? Helaas is dat niet makkelijk, maar het is een poging waard!

Sociale media

Om iets viraal te laten gaan, is social media onmisbaar. Immers, in uw eentje of als bedrijf heeft u een vaste kennissenkring om iets mee te delen. Maar zodra u uw product of bericht de social media opstuurt, dan kunnen mensen dit oneindig vaak delen. Mensen ver buiten uw bereik krijgen op deze manier te horen over uw product of website. Het uiteraard wel belangrijk om uw product of bericht attractief te maken. Men zal niet zomaar een bericht met de rest delen als er enkel tekst te zien is. Probeer daarom zoveel mogelijk visueel te zijn. Stuur een leuke afbeelding de wereld in of verkap uw boodschap in een goede grap. Zo zullen mensen het eerder leuk vinden en delen.
viral-marketing

Betalen via Social media

Een slimme manier om snel likes en aandacht te scoren, is door mensen te laten betalen met een like of wanneer ze een bericht delen. Bijvoorbeeld, als u een webshop heeft, zou u klanten 5% korting kunnen geven op hun volgende aankoop, als zij uw facebookpagina liken. Zo zullen het aantal likes snel toenemen en zijn de mensen die uw pagina liken ook echt geintresseerd in uw diensten. Er zijn verschillende WordPress plugins beschikbaar die deze betaalwijze mogelijk maken. Een goed voorbeeld is Like2Get. Deze plugin stelt je in staat om content pas vrij te geven nadat iemand uw pagina heeft geliked.

Conclusie

Virale marketing is een goede manier om snel iets onder de aandacht te krijgen, maar is lastig. Focus daarom goed op de sociale media en zorg ervoor dat uw bericht het waard is om te delen.

Benekmarketing kan u hier in Adviseren neem voor meer informatie contact op met Jurian de Waal via telefoonnummer 085 3030233 of het contactformulier