Kennisbank: handige tools & systemen  voor uw website

Het kan altijd makkelijker.. Dat is wat veel mensen denken en ook graag willen. En vaak is het nog mogelijk ook! Er bestaan verschillende tools en systemen die het onderhouden en promoten van uw website een stuk makkelijker maken. Er zullen er enkele hier besproken worden, maar als u onze blog volgt, zullen er soms nieuwe tools opduiken die handig voor uw website kunnen zijn!

Google webmaster tools

Als u eigenaar bent van een website, dan kunt u uw website aanmelden bij Google webmastertools. Hiermee krijgt u extra informatie over uw website, hoe deze scoort en hoe Google de website indexeert. Deze informatie kan van belang zijn voor uw SEO strategieën. Zo geeft Google webmaster tools bijvoorbeeld aan of er bepaalde fouten in uw website staan, die ervoor zorgen dat uw website minder functioneert. Ook geeft het duidelijk aan welke onderdelen van uw website niet goed kunnen worden geindexeert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afbeeldingen die niet zijn geoptimaliseerd voor de zoekmachines. Al laatst geeft het ook nog een overzicht van de zoekwoorden waarop mensen uw website vonden. Dit kan handig zijn bij eventuele Adword campagnes.

seo-google-webmaster-tools

Facebook like button

Social media is tegenwoordig zeer belangrijk, en Facebook is wellicht het belangrijkste kanaal. Op veel websites zie je tegenwoordig daarom ook veel buttons van Facebook, waarmee er met één klik op de knop een like kan worden bevestigd voor uw bedrijf. Heel handig om op uw website te hebben dus! Er bestaat een tool, beschikbaar gemaakt door Facebook zelf, waardoor het zeer eenvoudig is om een Facebook like button op uw pagina te krijgen. De tool kunt u op deze pagina vinden en door eenvoudig de velden in te voeren krijgt u een code, waarmee u zonder enige kennis de button op de website kan plaatsen.
facebook-like-button-op-website-plaatsen
Een dergelijke button heeft een enorme impact op uw social media strategie. U maakt het voor uw bezoeker heel eenvoudig om uw pagina te liken. Meer likes leidrn weer tot meer bekendheid en op den duur zal u veel voordeel kunnen halen uit deze button.

Benekmarketing kan u hier in Adviseren neem voor meer informatie contact op met Jurian de Waal via telefoonnummer 085 3030233 of het contactformulier