Kennisbank: waarom  video marketing?

Wanneer mensen uw bedrijf via internet benaderen, willen zij toch graag weten wie erachter zit. Vertrouwen is een groot goed geworden op internet en daarom is het van belang om uw bedrijf zo vertrouwd mogelijk te laten overkomen. Een bedrijfsfilm is hier een ideaal medium voor. U kunt via video de mensen laten zien wie uw bedrijf is en waar jullie mee bezig zijn. Maar dit is niet de enige reden om te beginnen met videomarketing. Deze vorm van internetmarketing kan uw rankingspositie in Google een flinke boost geven!

De kracht van online video SEO

Videoresultaten kunnen zeer hoog scoren in Google. Wanneer u uw video upload naar Youtube met de juiste instellingen, zal Google deze video opmerken. Zoals op de afbeelding hieronder is weergegeven zal de video getoond worden als de video inhoud heeft die van belang is. Wanneer u uw bedrijf noemt in de titel, videobeschrijving of meta gegevens, zal dit uw bedrijfswebsite ook direct een boost geven. Het is van belang dat de titel van de video pakkend is en tegelijkertijd veel inhoud vertelt. Op deze manier weten de kijkers direct wat ze kunnen verwachten. Ook de beschrijving van een video is belangrijk. De beschrijving mag zeer uitgebreid en met de juiste keywords zal uw video (en daarmee uw bedrijf) sneller gevonden worden.

video-seo-resultaat-in-google-dubbel

Ondertiteling van een video

De tijd dat Google ook oren en ogen heeft, is nog niet aangebroken. Hierdoor is Google volledig gericht op zijn “Lees kwaliteiten”. Tekst is zeer belangrijk, wellicht belangrijker dan beeld als er puur naar SEO wordt gekeken. Uiteraard moet het er visueel allemaal gelikt uitzien om bezoekers te trekken en een goede indruk te maken, maar voor Google telt de tekst het meest mee. Daarom is het slim om uw video een ondertiteling mee te geven. Dit kan tegenwoordig gratis via Youtube zelf! Hierdoor geeft u Google de kans om uw video ook te lezen. Keywords zijn ook hier weer van belang om op de juiste termen gevonden te worden.

ondertiteling-in-youtube-aanpassen

Conclusie

Al met al kunnen we wel concluderen dat een bedrijfsfilm uw website en bedrijf een flinke boost kan geven. De film zorgt niet alleen voor een aantrekkelijk visitekaartje van uw bedrijf, maar zorgt ook direct voor betere vindbaarheid op internet. Klanten hoeven niet meer lappen tekst door te pluizen om uw bezigheden te achterhalen, maar een simpele duidelijke video vertelt het hele verhaal. Makkelijker kunt u het de klant niet maken!
Heeft u meerdere videos in uw Youtube kanaal? Dan is het ook belangrijk om ze de juiste keywords mee te geven! Een kanaal met 10 video’s wordt al zeer interessant voor Youtube en wanneer zij juist omschreven zijn, zal uw bedrijf daar veel baat bij hebben.

Benekmarketing kan u hier in Adviseren neem voor meer informatie contact op met Jurian de Waal via telefoonnummer 085 3030233 of het contactformulier