Kennisbank: waar blijven die  bezoekers toch?

Als de website eenmaal online is, dan kan je de bezoekersstatistieken bijhouden. Dit kan je o.a. doen met Google webmastertools. Zo krijgt u een mooi overzicht van wie uw website bezoeken, waar ze vandaan komen en hoe lang ze op uw website verbleven. Maar wat nu als er geen bezoekers komen? Er zijn verschillende methoden om bezoekers naar uw website te krijgen.

Blijf uw website vernieuwen

Een goede website is altijd bezig met vernieuwen. Hiermee wordt niet bedoelt het vernieuwen van het ontwerp, maar vooral de content. Als u bijvoorbeeld maandelijks verschillende berichten het net op stuurt, dan trekt dit bezoekers aan die uw website blijven bezoeken. Dit is de zogenoemde ‘artikel methode’ of ”SEO blogging’. Door uw berichten te voorzien van een datum, merkt ook Google op dat er nieuwe content is geplaatst en geindexeert kan worden. Nieuwe content blijft nieuwe bezoekers trekken.
images

Persberichten

Goede aandacht kan ook komen van persberichten. En jawel.. Deze kunt u gewoon zelf schrijven en indienen! Uiteraard zijn professioneel geschreven artikelen vaak beter en pakkender, maar als u rekening moet houden met ene budget kunt u prima zelf pen en papier ten handen nemen! Er zijn verschillende websites die gratis ruimte bieden om uw persbericht de wereld in te sturen. In dit bericht plaatst u een link naar uw website. Zo creëert u backlinks naar uw website, terwijl tegelijkertijd veel mensen kan bereiken. Let er wel op dat het artikel niet te veel gericht is op uw website zelf, maar dat het vooral een subjectief artikel is met de link naar uw website erin verwerkt. Dat trekt meer bezoekers dan schreeuwerige reclame!

Company NEWS website header

Conclusie

Bezoekers aantrekken en vasthouden is dus zeer belangrijk voor uw website. Probeer dit dan ook zo actief mogelijk voor elkaar te krijgen. Dit kan alleen door er tijd aan te besteden, veel tijd. En het liefst zeer gericht uw bezoekers uitkiezen en aanspreken. Alleen op deze manier zal uw website het meeste opbrengen. En dat is toch uiteindelijk iedereen doel…

Benekmarketing kan u hier in Adviseren neem voor meer informatie contact op met Jurian de Waal via telefoonnummer 085 3030233 of het contactformulier